Når sommeren kommer, ser mange av oss frem til å pakke bilen og dra på ferie. Men før du setter deg bak rattet og starter din episke sommerferie, er det noen ting du bør sjekke på bilen din for å sikre at turen blir så trygg og behagelig som mulig. Her er en liste over ting du bør vurdere:

Olje og væsker

Det første du bør sjekke, er olje- og væskenivåene i bilen. Dette inkluderer motorolje, kjølevæske, bremsvæske, servostyringsvæske og vindusviskervæske. Hvis noen av disse væskene er lave, fyll dem opp til anbefalt nivå.

Dekk

Sjekk dekkene dine for tegn på slitasje, inkludert buler, sprekker eller andre skader. Sørg for at de har riktig lufttrykk (du finner dette i brukermanualen eller på et klistremerke på førerdøren). Husk å sjekke reservehjulet også!

Lys og signaler

Kontroller at alle lys og signaler fungerer som de skal, inkludert blinklys, bremselys, fjernlys og nærlys. Dette er viktig for din sikkerhet og for å kommunisere med andre sjåfører på veien.

Bremser

Det kan være lurt å få en mekaniker til å sjekke bremsene dine før en lang reise. Hvis bilen din trekker til en side når du bremser, eller hvis bremsene lager uvanlige lyder, kan det være et tegn på at de trenger vedlikehold.

Batteri

Sjekk batteriet i bilen din. Hvis bilen din har hatt problemer med å starte, eller hvis batteriet er eldre enn tre år, kan det være lurt å få det sjekket av en profesjonell.

Klimaanlegg

Sjekk at klimaanlegget fungerer som det skal. Hvis det ikke blåser kaldt, kan det være behov for service. Et fungerende klimaanlegg er viktig på en varm sommerdag.

Sikkerhetsutstyr

Til slutt, husk å sjekke at du har alt nødvendig sikkerhetsutstyr i bilen, inkludert et førstehjelpssett, refleksvest, varseltrekant og brannslukningsapparat.

Ved å sjekke disse punktene før du legger ut på din sommertur, kan du sikre at bilen din er klar for veien, og at du og dine passasjerer kan nyte turen i trygghet og komfort. God reise!

0